GeriKurabiye Tarifleri Yılbaşı kurabiyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yılbaşı kurabiyesi tarifi

Yılbaşı kurabiyesi tarifi

Yılbaşı kurabiye tarifi, yeni yıla az bir zaman kala araştırılıyor. Nefis zencefil ve tarçın kokusu ve harika tadı ile beğenileri toplayan yeni yıl kurabiyeleri, yılbaşı sofranıza renk katacak. Üstelik yapımı da oldukça basit. Peki yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yılbaşı kurabiyesi tarifi ve yapılış aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 veya 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 pakat kabartma tozu

Yılbaşı kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı, yumurta ve şekeri güzelce çırpın.

Pürüsüz bir kıvam aldıktan sonra un ve diğer malzemeleri ilave edin ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Daha sonra hamuru 2 bezeye ayırın.

Hamurun üzerine un serpip merdane ile inceltin.

Ardından yılbaşı temalı kalıplarla şekil verin.

Bir tepsiye yağlı kağıt yerleştirin ve şekil verdiğiniz hamurları üzerine dizin.

Kurabiye hamuru hazır olunca 180 derecelik fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Dilerseniz beyaz çikolata eriterek ve renkli pasta süslerini kullanarak üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...