Sertaç Virancık
Lezizz YazarıSertaç Virancık
Basın yayın mezunu Sertaç Virancık, 1997’de Sabah gazetesinde göreve başladı. 1999 yılında Star gazetesine transfer oldu. 3.5 yıllık bir çalışma döneminin ardından vatani görevi nedeniyle mesleğe ara verdi. Askerlik dönüşü 2004 yılının mart ayında Hürriyet gazetesinde göreve başladı. Sertaç Virancık, halen Yazı işleri servisi haber merkezinde görev yapmaktadır.

    Tüm Yazıları


    Lezzetini beğendiğim 5 mekan

    Lezzetini beğendiğim 5 mekan

    Mersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı...

    06.08.2022
    3 şehir, 3 mekan

    3 şehir, 3 mekan

    Her sene olduğu gibi bu yıl da tatil rotam üzerinde yeni mekanlar keşfetmeye çalıştım. Size bugün Konya, Mersin ve Gaziantep’ten üç mekanı yazacağım. Kazım Yazar’ın işletmeciliğini yaptığı meşhur Lokmahane’nin yemeklerine, Hamit Yıldız’ın CEO’luğunu...

    03.08.2022
    Trend artık ”Yeni nesil restoranlar”

    Trend artık ”Yeni nesil restoranlar”

    Günümüzde artık restoranlar da kabuk değiştirmeye başladı. Bildiğimiz kebapçılar, esnaf lokantaları, ocakbaşılar artık geride kaldı. Geride kaldı diyorum ama onlar her zaman yaşayacak elbette. Hiçbirinden vazgeçilmeyecek. İşini iyi yapan, esnaf...

    17.07.2022
    Başakşehir'de iyi bir kahvaltı, sonra mis gibi kebaplar

    Başakşehir'de iyi bir kahvaltı, sonra mis gibi kebaplar

    Hafta sonları genellikle dışarıda kahvaltı yapanlardanım. Benim için ya bir tavsiye olacak ya da internetten baktığım yorumları değerlendirerek mekanı seçiyorum. Bu hafta da Başakşehir’de iki mekan belirledim. Önce kahvaltıya ardından da farklı bir...

    06.06.2022
    Hocapaşa Sokağı’nın iki tarihi lezzeti

    Hocapaşa Sokağı’nın iki tarihi lezzeti

    Sirkeci’deki lokantalarla dolu Hocapaşa sokağını bilmeyenimiz var mı?

    02.05.2022
    Çiçekler içinde kahvaltıyı kim istemez ki?

    Çiçekler içinde kahvaltıyı kim istemez ki?

    Millet olarak kahvaltıyı severiz. Bir çoğumuz kahvaltı sofrasına oturmadan dışarı çıkmayız. Zaten kahvaltı kültürünü de doğru düzgün başka bir memlekette bulamazsınız, bize özgüdür. Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, kavurmalar, sucuklar, ballar,...

    16.04.2022
    Alaçatı’nın beklediği o mekan

    Alaçatı’nın beklediği o mekan

    Bu sene 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’ni bir önceki yazımda paylaşmıştım. Harika bir organizasyonun yanında muhteşem yemekleri de tatma fırsatı buldum. Gittiğim tek bir restoran vardı. Yeni nesil konseptli “Bi’Nevi - Alaçatı”ya bayıldım....

    08.04.2022
    "Ağzınıza layık festival"

    "Ağzınıza layık festival"

    Tam da slogandaki gibi ağzımıza layık bir festival oldu. İzmir Alaçatı’da bu sene 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde lezzetler havalarda uçuştu. Beldeye gelen yüzbinlerce insan karnaval havasında geçen festivalde hem değişik lezzetlerin...

    04.04.2022