Sertaç Virancık
Lezizz YazarıSertaç Virancık
Basın yayın mezunu Sertaç Virancık, 1997’de Sabah gazetesinde göreve başladı. 1999 yılında Star gazetesine transfer oldu. 3.5 yıllık bir çalışma döneminin ardından vatani görevi nedeniyle mesleğe ara verdi. Askerlik dönüşü 2004 yılının mart ayında Hürriyet gazetesinde göreve başladı. Sertaç Virancık, halen Yazı işleri servisi haber merkezinde görev yapmaktadır.

    Tüm Yazıları


    Ankara'da hangi restoranları beğendim?

    Ankara'da hangi restoranları beğendim?

    Geçtiğimiz günlerde bir toplantı için Ankara’daydım. Burada kaldığım iki gün içinde ziyaret ettiğim mekanlar hakkında sizleri bilgilendirmek istedim. Biraz sonra okuyacağınız cümleye bir çok kişi tepki gösterecektir. Ancak bu gerçeği...

    27.12.2021
    İtalyan Mutfağı Haftası’na 'Dante' temalı yemekler

    İtalyan Mutfağı Haftası’na 'Dante' temalı yemekler

    İtalyan Mutfağı Haftası, İtalyan şair Dante’nin yaşadığı dönemde var olan tariflerin yer aldığı dünyaca ünlü “Libro dello Cocina” adlı tarif kitabından ilham alınmış menü ile kutladı. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından Casa...

    29.11.2021
    Baklavaya doyamadım

    Baklavaya doyamadım

    Eminönü’nde bir mekanın davetlisiydim. Şimdiden söyleyeyim, bu yazım tatlı üzerine olacak, mekanda ne yediğimin hiç bir önemi yok. Restorana gitmeden önce bir ritüelimi gerçekleştirmek için sahile indim. Martılar için simit aldım. Galata köprüsünün...

    14.11.2021
    Sıfırdan tatlıcı zincirine

    Sıfırdan tatlıcı zincirine

    Baklavanın anavatanı Gaziantep’te doğdu. İlkokulu bitirdi ve çocuk yaşta çalışmaya başladı. Otomobil tamirciliği, metal doğramacılık, kaynakçılıkla uğraştı ancak aklında hep babası gibi baklava ustası olmak vardı. 18 yaşındayken abisi telefonda...

    26.10.2021
    3 farklı bölge 3 farklı lezzet

    3 farklı bölge 3 farklı lezzet

    Bu hafta sizlere 3 farklı bölgeden 3 farklı lezzeti yazacağım. İlk firma kayısı cenneti Malatya’dan. 3 kız kardeşini okutan Selma Hanım’ın başarı hikayesini okurken duygulanacaksınız. Bir diğer firma ise evimize el yapımı mantıyı getiren Karausa....

    17.10.2021
    Etçi Mehmet'in rotası önce Kazablanka sonra Katar

    Etçi Mehmet'in rotası önce Kazablanka sonra Katar

    Alkolsüz steak house konseptiyle geçtiğimiz yıl İngiltere’de “En İyi Alkolsüz Steak House Restoran” ödülünü alan ve 6 ülkede hizmet veren Etçi Mehmet’in kurucularından Mehmet Dağ, Bahçelievler’den uluslararası arenaya ulaşan başarı hikayesini...

    09.10.2021
    Eminönü'nde eşsiz manzarada çayınızı yudumlamak

    Eminönü'nde eşsiz manzarada çayınızı yudumlamak

    Tarihî yarımada; Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi ile çevrili olan, İstanbul şehrinin ilk kurulduğu yere verilen isimdir. Tarihe konu olan, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin uğrak noktasıdır. Ticaretin de can damarı olan tarihi...

    03.10.2021
    3 farklı yerde 3 yeni mekan

    3 farklı yerde 3 yeni mekan

    Et ve mangaldan vazgeçmeyen biri olarak yeni mekanları keşfetmek için yine yollara düştüm, davetlere icabet ettim. Farklı yerlerde hizmet vermeye başlayan 3 restoranı ziyaret ettim. Üçünün de ortak noktası henüz yeni olmaları. Ayrıca üçünün de...

    18.09.2021