Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Osmanlı mutfağından: Hudeybiye Çorbası

Osmanlı mutfağından: Hudeybiye Çorbası

Osmanlı mutfağının seçkin lezzetlerinden Hudeybiye çorbası, Hürriyet Lezizz yazarlarımızdan Rüzgar Sünbül özel tarifiyle huzurlarınızda… Özellikle Ramazan menülerine çok yakışacak bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte Hudeybiye Çorbası...

22.04.2021
Mirik Köfte Tarifi

Mirik Köfte Tarifi

Yapımı oldukça kolay olan mirik köftenin malzemeleri de genellikle her evde bulunan olmasa bile kolaylıkla temin edebileceğiniz malzemelerdir. Sivas’ın en çok sevileni mirik köfte lezzeti ile sizi de etkisi altına almaya aday bir tarif. Dilerseniz...

15.04.2021
Osmanlı saray mutfağını ne kadar tanıyorsunuz?

Osmanlı saray mutfağını ne kadar tanıyorsunuz?

Türk mutfak kültürünün dünyanın en zengin mutfaklarından biri olmasının başlıca sebeplerinden biri Osmanlı İmparatorluğu’nun çok uluslu bir yapıya sahip olmasıdır. Osmanlı döneminde pek çok yabancı devlet adamı aşçılarını yetiştirmeleri için Türk...

25.01.2021
Mutfakta kadın olmak

Mutfakta kadın olmak

İlkokul kitaplarında yemek yapan hep evin hanımı olarak resmedilse de, yiyecek sektörü erkek hegemonyasındadır. Şefler arasında istisnalar olsa da kaide bozulmaz, aralarına kadınları almamak için direnç gösterir, gireni de en kısa zamanda pişman...

18.01.2021
Altın karışım ve kalpleri ayarlama

Altın karışım ve kalpleri ayarlama

Kanser düşmanı olarak bilinen altın karışım nasıl yapılmalı? Altın karışımın içinde hangi malzemeler kullanılmalı? Altın karışım neden bu kadar popüler? Kansere karşı doğal antibiyotik olarak görülen altın karışım tarifi ve mucizevi faydalarını ele...

11.01.2021
Mutfak bilgileri: Pişirme yöntemleri

Mutfak bilgileri: Pişirme yöntemleri

Yiyecek maddelerimizin bazılarını çiğ bazılarını da pişirerek tüketiriz. Çiğ yenen besinlerin çok iyi yıkanarak tüketilmesi gerekirken pişen besinlerin ise doğru pişirilmesi besin değerinin korunması için son derece önemlidir. Çünkü her besinin...

04.01.2021
Mutfak bilgileri: Baharatlar

Mutfak bilgileri: Baharatlar

Bu hafta sizlere sofraların tadı tuzu baharatlardan bahsetmek istiyorum. Türk mutfaklarında en sık kullanılan baharatların özelliklerine ve kullanım alanlarına dair bu rehber size çok yardımcı olacak.

28.12.2020
Mevlevî sofrası

Mevlevî sofrası

Büyük İslam âlimi Mevlâna'nın eserlerinde verdiği 'reçete'ler, bugün Konya mutfağının hâlâ önemli bir parçası...

21.12.2020