Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Yumurtalı Domates Dolması Tarifi

Yumurtalı Domates Dolması Tarifi

Herhalde millet olarak dolmayı sevmeyenimiz yoktur. Türk mutfağının güzide lezzetlerinden olan dolma çeşitlerimizden biri domates dolmasını bu kez Rüzgar Sünbül özel tarifiyle sofralarınıza getiriyoruz. İşte görüntüsü ve lezzetiyle gönülleri...

13.06.2021
Hodan Kavurması Tarifi

Hodan Kavurması Tarifi

Hodan, ispıt, kaldırık adıyla bilinir. Salatası, kavurması, yumurtalısı yapılır. Boğaz, mide, bağırsak, mesane ve deri hastalıklarına kadar faydalı bir bitkidir. Sapı, yaprakları, morumsu pembemsi çiçekleri yenir. Hodan bitkisi halk arasında çok...

31.05.2021
Sebzeli Omlet Tarifi

Sebzeli Omlet Tarifi

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan omleti, bugün bol sebzeli ve en sağlıklı şekilde tüketmeye ne dersiniz? Hazırsanız, sizin için lezzetine doyamayacağınız bir sebzeli omlet tarifi paylaşıyorum. Afiyet olsun, mutlu hafta...

22.05.2021
Yufkalı köfte tarifi

Yufkalı köfte tarifi

Bu pratik ve lezzetli yufkalı köfteyi şiddetle denemenizi tavsiye ederim aynı zamanda Yufkalı köfte, börekten artan yufkanızı ya da dondurucuda bekleyen kıymanızı kullanmak için şık bir yol haline gelir.

20.05.2021
Rüzgar Sünbül’ den incir uyutması tarifi

Rüzgar Sünbül’ den incir uyutması tarifi

Hem pratik hem hafif hem de lezzetli bir tatlı ‘İncir Uyutması’ mükemmel lezzetli ve pratik olduğu kadar diyet yapanlar ve çocuklar için de gayet doğal bir tarif. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyor ve incir uyutması tatlımızın tarifine...

18.05.2021
Yaz aylarında kahvaltı ve beslenme

Yaz aylarında kahvaltı ve beslenme

Yaz aylarının başlaması ile artan hava sıcaklıkları birtakım sorunları da beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Siz de metabolizmanızın yaza...

15.05.2021
Rüzgar Şef'ten Lohuk Tarifi

Rüzgar Şef'ten Lohuk Tarifi

Lohuk, macun kıvamında ikram edilen şekerli, sakızlı bir yemektir. Unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerimizi gün yüzüne çıkarmak istedim. Bu tarif Osmanlı dönemine ait lezzetlerimizden bir tanesidir ve bir toplumun mutfağı, tarihinin her yönünü yansıtır....

10.05.2021
Burçların beslenme biçimleri

Burçların beslenme biçimleri

Tüm Hürriyet Leziz Okuyucularına merhaba bugün sizlere burçlara göre beslenme biçimlerini yazacağım. Tabii desteklerini esirgemeyen sevgili dostum Karma Astrolog Özlem Somuncu ile de konuştum ve konuşmamıza istinaden ilginç, bir o kadar da iştah...

08.05.2021