Paylaş
MALZEMELER
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
6 adet doğranmış kuru kayısı
6 adet doğranmış kuru ıncir
Üzeri İçin;
1 adet yumurta beyazı
Arzu ettiğiniz miktarda susam
Arzu ettiğiniz kadar keten tohumu
1 tatlı kaşığı toz maya
3 ve 1/4 (çeyrek) su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinytağı
1 adet oda sıcaklığında yumurta
TARİFİ
Maya, un, tuz ve şekeri yoğurma kabında karıştırın. Daha sonra sıvıları ekleyip 10 dakika yoğurun. Ele yapışıyorsa çok az un ekleyebilirsiniz. Üzerini örtüp 2 saat mayalandırın.
1 tatlı kaşığı toz maya 3 ve 1/4 (çeyrek) su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı 1 adet oda sıcaklığında yumurta 1 su bardağı oda sıcaklığında süt İncir ve kayısıyı da ekleyip tekrar yoğurun. 3 parçaya bölün ve rulo yapıp örün. Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve bu şekilde bir saat daha mayalandırın.
6 adet doğranmış kuru kayısı 6 adet doğranmış kuru incirÜzerine yumurta akın sürün. Susam ile keten tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Paylaş