Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETTürk halkı olarak köfte seviyoruz. İster ızgara, ister sulu, ister içli olsun hiç fark etmez. Biz köfteyi her şekilde severek yeriz. Zaten ekmek arası köftemiz simitten sonra gelen en güzel sokak yemeğimiz değil midir?
Bulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti,...
Evlerimiz ofisimiz oldu, okulumuz oldu, restoranımız, kafemiz oldu. Evde yaşam şeklimiz de uzayan evde kalma süresi ile değişti. Yemek ise en çok konuşulan ve en çok sıkıntı çekilen konu oldu. Çorbadan tatlıya, pideden lahmacuna, balıktan köfteye,...
Eylül'ü geride bırakırken sonbahar kapımızı çaldı ve ardından kış... Tek endişemiz sağlığımız aslında. Hasta olmamak için gereken tedbirleri almak, hijyen çok önemli ve kapalı alanlarda, kalabalıklarda kalmamak. Pandemi sürecinde en çok da aldığımız...
Kek deyince hemen aklınıza kakaolu, üzümlü, portakallı, limonlu tatlı kekler geliyor değil mi? Evet, şekerli kekleri bir kenara bırakıp biraz da tuzlu keklerle ilgilenmeye ne dersiniz?
Tahin, bilindiği gibi susamın preslenerek püre haline getirilmiş özünün ve yağının bir arada olduğu hali. Sağlığımız için kalsiyumdan vitamine faydalı yağlardan doğal enerjiye kadar pek çok faydası var. Daha çok kahvaltılarda pekmezle karıştırılarak...
Salata en pratik ve sağlıklı seçeneklerden biri. Ancak "salata" başlığının altı o kadar dolu ki... Meze tarzı hazırlananlardan özel soslulara, üzerine sıcacık ızgara yapılmış peynirlerin balıkların eklendiği yeşil salatalardan bulgur, buğday, kinoa...