Paylaş
PANCAR SALATASI
4 kişilik
Gerekli malzeme:
3 adet orta boy pancar
2 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı kadar mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
* Pancarları yıkayıp haşlayın. Soğuyunca kabuğunu soyup rendeleyin.
* Ezilmiş sarımsak, yoğurt ve mayonezi tuz ilavesiyle bir kapta çırpıp pancarı ekleyin ve karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.
YOĞURTLU HAVUÇ & KEREVİZ SALATASI
4 kişilik
Gerekli malzeme:
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
* Havuç ve kerevizi soyup rendeleyin. Ezilmiş sarımsakları yoğurda ilave edin. Tuz ve rendelediğiniz sebzeleri ekleyip hepsini karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek soğuk servis yapın.
CEVİZLİ KABAK SALATASI
4 kişilik
Gerekli malzeme:
2-3 adet kabak
250 gram süzme yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Tuz
Üzeri için:
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* Kabakları yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarını kesip kabakları rendeleyin. Üzerine bir tutam tuz serpip avucunuzda sıkarak fazla suyunu alın.
* Sarımsakları soyup ezin. Süzme yoğurda ekleyin. Mayonez ve biraz tuz ilave edip yoğurdu iyice çırpın. Sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip kaşıkla karıştırın. Servise kadar buzdolabında muhafaza edin.
* Servisten öce küçük bir tavada zeytinyağını toz biberle kızdırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine biberli yağı gezdirerek döküp servis yapın.
*** Kabak yerine havuç, kırmızı veya beyaz lahana, kereviz kullanarak aynı malzeme ile yoğurtlu havuç salatası da yapabilirsiniz.Lahana salatasına 1 adet rendelenmiş yeşil elma ilave edebilirsiniz. Salatayı buzdolabında kapalı olarak 2 gün aynı tazelikte muhafaza edebilirsiniz.
Instagram: @chefgulhankara
Paylaş