Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETEvde ekşi mayalı ekmek yapmak pişirmek harika! Fakat her zaman düzenli yapmak mümkün olmayabiliyor. Hele ki şehir hayatında çalışan biriyseniz seyahatler, yoğun iş dönemleri arada tatiller derken düzende aksamalar kaçınılmaz oluyor. O zaman size...
Mis gibi sıcacık Ramazan pidesinin kokusu burnunuza geliyor mu? Benim hiç gitmiyor doğrusu! Adı geçtiği anda burnumda tütüyor. Gelin hep beraber biraz tarihine biraz yapımına göz atalım mı ne dersiniz!
Bu yıl başka bir yıl oldu. Bir yandan yalnız bıraktı, bir yandan paylaşmanın, hissetmenin, birliğin beraberliğin bin bir yolunu arattı, buldurdu ve bizi birleştirdi. Bir yandan içimize kapandık, bir yandan hiç olmadığı kadar dışa vurduk kendimizi..
Altın sarısı çıtır çıtır kabuğu, gözenekli yumuşak içi, ince uzun yapısı ile en güzel sandviçler onla yapılır. Fransa'nın sembollerinden sayılan baget ekmeği 400 yıla varan serüveninde bir toplumsal devrim ve daha bir çok sosyal etkinin ardından...
Diyet sezonu devam ediyor. Bir önceki yazımda Ketojenik Beslenmeden bahsetmiş farklı besin öğeleri içeren 2 Keto Ekmek tarif vermiştim. Bu yazımda ise glutensiz beslenme ve ona uygunda bir ekmek tarifi paylaşacağım. Gluten alerjimin olduğunu...
Mevsim değişirken bir çoğumuz hem kilomuzu kontrol altında tutmak, hem zindeliğimizi korumak için çeşitli beslenme yöntemleri uyguluyoruz. Bazı hastalıkların tedavi sürecinde uygulanan beslenme yöntemleri kilo vermede de etkin olduğu anlaşılınca...
Focaccia diye yazılır, foçaçya veya fokaçya diye okunur.
Ünlü ABD’li yazar Michael dört element ateş, su, hava ve toprağın yiyeceklerle ilişkisini incelediği “Cooked” belgeselinde bahsettiği gibi ekmeği sevmemizi sağlayan şeylerden biri de havadır. Ekmek yediğimizde daha çok hava yeriz aslında....