Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETÖzel bir akşam yemeği için tercihleriniz arasında yer alabilecek olan güveçte patlıcan kebabı, güveçten aldığı lezzeti sofralarınıza taşıyacak.
Siz de kabak deyince burun kıvıranlardan mısınız? O zaman bildiğiniz tüm kabak yemeklerini unutun.
Adana, Mersin ve Hatay çevrelerinde sevilerek tüketilen mahluta aşı, lezzetli olmasının yanı sıra oldukça da doyurucu bir öğün oluşturmaktadır.
Mantı ve hamur işi yemek sevenler için önemli bir lezzet durağı olan şişbörek çorbası, kolay yapımı ile kısa sürede sofralardaki yerini alabiliyor. İşte, evinizde kolayca yapabileceğiniz lezzetli şişbörek çorbası tarifi...
Antakya mutfağının eşsiz lezzetlerinden birisi olan kumbursiye, gastronomi şehri Hatay’ın kayıt altındaki yüzlerce yemeğinden birisi olarak öne çıkıyor.
Hatay yöresinin sevilen, lezzeti ve şeffaf görüntüsü ile ünü şehrin dışına taşan kabak tatlısı, çok az bir zahmetle evlerde de yapılabiliyor. Kentin restoranlarında yemek sonrası ikram edilen çıtır kabak tatlısı, normal kabak tatlısına nazaran...
Hatay ve çevre illerde genellikle iç harcının evde hazırlanarak odun fırınlarında pişirilmesiyle meydana gelen katıklı ekmek, böyle bir imkanın bulunmaması halinde evdeki malzemelerle ev fırınlarında da pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte,...
Türkiye’nin 4 bir köşesinde ‘halka tatlısı’ adı ile sevilerek tüketilen ve Hatay’da adım başı bulabileceğiniz bir tatlı olan Müşebbek, şeker ihtiyacını karşılayıp enerji veren, ayaküstü atıştırmalık bir lezzettir. Arapça’da ‘örgülü’ anlamına gelen...