Paylaş
Malzemeler:
200 gram mantı (70 adet)
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı sıvı veya zeytinyağı
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz nane
1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Tuz
Yapılışı:
Yağı ve sarımsağı tencerede kavuruyoruz.
Üzerine salçaları, naneyi, tuzunu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
En son mantısını, haşlanmış nohutu ve suyunu ekleyip mantılar pişene kadar yaklaşık 15 -20 dakika kadar pişiriyoruz.
Ocaktan indirmeden önce limon suyunu ilave ediyoruz. Afiyet olsun 😊
Tarifle ilgili her türlü sorunuzu, Instagram hesabım aracılığıyla çekinmeden yöneltebilirsiniz.
Paylaş