GeriMutfak Tüyoları Yahni nasıl yapılır, malzemeleri neler? Bayram sofrasına lezzet katacak! İşte Kurban Bayramı'nda yapımı kolay ve pratik yahni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yahni nasıl yapılır, malzemeleri neler? Bayram sofrasına lezzet katacak! İşte Kurban Bayramı'nda yapımı kolay ve pratik yahni tarifi

Yahni nasıl yapılır, malzemeleri neler? Bayram sofrasına lezzet katacak! İşte Kurban Bayramı'nda yapımı kolay ve pratik yahni tarifi

Kurban Bayramı'nda farklı tarifler sofralara lezzet katacak. Bu tariflerden biri de yahni. Patates, soğan ve sarımsakla tadını katlayan nefis tarif her çatalda ayrı keyif verecek. Peki yahni nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte bayram sofralarını şölene dönüştürecek yahni tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Yahni, et ile sebzelerin en güzel buluşmalarından biri. Aile ve dostların bir araya geldiği bayram sofrasına da ayrı bir lezzet katacak. Eğer denemek isterseniz, Et sevenlerin tadına doyamayacağı yahni tarifini sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

YAHNİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gram dana kuşbaşı
200 gram arpacık soğan
4 adet patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

NASIL YAPILIR?

Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ekleyin. Etler suyunu çekene kadar yüksek ateşte pişirin.

Ardından etin üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.

Sarımsak ve soğanların kabuklarını ayıklayın.

Et yumuşayınca salça, tuz, karabiber, soğan ve sarımsakları ilave edip karıştırın.

Tekrar üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip kışık ateşte pişirmeye devam edin.

Tereyağını da ekleyin.

Sarımsak ve soğan yumuşayınca sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

False