GeriEt Yemeği Tarifleri Urfa usulü etli çiğ köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Urfa usulü etli çiğ köfte tarifi

Urfa usulü etli çiğ köfte tarifi

Çiğ köfte söz konusu olduğunda hepimiz için akan sular durur. Özellikle Urfa, Diyarbakır ve Adıyaman'dakilerin tadına doyum olmaz. Aynı zamanda her yörenin de kendine has çiğ köfte yoğuruşu vardır. Sizin için Urfa'dan lezzetli bir etli çiğ köfte tarifi hazırladık. İşte Urfa usulü çiğ köfte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden kolay gelsin.

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 çay bardağı esmer bulgur
  • 350 gram ince çekilmiş yağsız kıyma
  • 2 su bardağı (mümkünse) Urfa isotu
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 demete yakın taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Küp buz

Urfa usulü etli çiğ köfte tarifi Nasıl yapılır?

Çiğ köfte tepsisine kıymayı, baharatları, ince kıyılmış soğanı, buz parçaları ve ezilmiş sarımsakları koyarak kıvam alana kadar yoğurun.

Daha sonra ortasında bir havuz açılarak bulguru ekleyin ve içe doğru yoğurmaya devam edin.

Yarım saat kadar yoğurma işlemine devam edin.

Ara ara küçük buz parçaları ilave edilir.

Yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyin ve tekrar yoğurmaya devam edin.

İnce kıyılmış maydanozu ve yeşil soğanları ekleyin, bu aşamada sıvı yağı da ilave ederek 5 dakika daha yoğurun.

İstenilen kıvama ulaşmış, bulgur ve et yoğurmanın etkisiyle pişmişse, marul ve limonla süsleyebilir ve ayranla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun...