GeriEt Yemeği Tarifleri Urfa ciğer kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Urfa ciğer kebabı tarifi

Urfa ciğer kebabı tarifi

Şanlıurfa mutfağı deyinde akla ilk gelen lezzetlerinden biri ciğer kebabı... Kahvaltı sofralarının yanı sıra öğlen ve akşam sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan Urfa ciğer kebabı özellikle ramazan ayında çok sık tüketiliyor. Bu muhteşem lezzeti sizde denemek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu karaciğeri
  • 250 gram kuzu kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı pul biberi
  • Tuz
  • Közlenmiş biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Nane
  • Lavaş veya yufka ekmek
  • Limon

Urfa ciğer kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Ciğerleri küp küp fındık büyüklüğünde doğrayın.

Kuyruk yağını da ciğerden daha küçük olacak şekilde doğrayın.

Daha sonra 4 ciğer ve 2 kuyruk yağı olacak şekilde şişlere dizin.

Şişleri, ateşi önceden yakılmış mangala dizin.

Üzerine pul biberi ile tuz serpin ve çevirerek pişirin.

Ciğerler pişince yufka veya lavaşın arasına koyun.

Maydanoz, limon, kuru soğan, nane, tuz ve közlenmiş biber eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun...