GeriHamur İşi Tarifleri Trabzon yağlaması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trabzon yağlaması tarifi

Trabzon yağlaması tarifi

Karadeniz mutfağının nefis lezzetlerinden Trabzon yağlaması, Türkiye'nin her köşesinde sevilerek tüketiliyor. Trabzon'a özgü yağlı pide çıtır lezzeti, eriyen peyniri ve yumurtasıyla tadına doyum olmuyor. Trabzon yağlamasını evde denemek isterseniz, tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için:

  • 200 gram kolot peyniri
  • 50 gram tel peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta

Trabzon yağlaması tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı ılık suyla karıştırıp içine zeytinyağını ekleyin ve erimesi için birkaç dakika bekleyin.

Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu unun ortasına ekleyin.

Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Hamur mayalanınca ikiye ayırın ve elinizle çekiştirerek açabildiğiniz kadar ince açın.

Kenarlarını 1 parmak kalınlığında içeri doğru katlayın.

Fırını 240 derecede ısıttıktan sonra hamuru fırında 5 dakika kadar pişirin.

Diğer taraftan peyniri rendeleyin. Bir kapta tel peyniri ile karıştırın.

Hamuru fırından çıkarıp üzerine peyniri yayın ve fırına verip 5 dakika kadar pişirin.

Tekrar fırından çıkarıp pidelerin üzerine tereyağını ve yumurtayı ekleyin.

Pideleri fırına verip fırını kapatın.

Yumurta pidenin sıcağıyla piştiğinde çıkarıp servis edin.

Afiyet olsun…