Toyga çorbası tarifi
Toyga çorbası, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı şekillerde yapılan ancak her durumda afiyetle tüketilen nefis çorbalarımızdan. Malzeme olarak yarma yerine göce kullanıldığında göce çorbası adını alan toyga çorbası, yüksek besleyici değeriyle özellikle kış aylarında favorileriniz arasındaki yerini alacak. O halde sözü daha fazla uzatmadan çorbamızın yapılışına geçelim. Şimdiden kolay gelsin…
Yapımı için malzemeler
- Yarım su bardağı yarma
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 su bardağı su
- Tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Toyga çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Nohutları 8-10 saat önceden ıslatıp çorbayı yapmaya başlamadan önce haşlayın.
Yoğurt, yumurta ve unu tencerede bir araya getirin.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyip güzelce çırpın.
Kalan 4 su bardağı suyu da tencereye ekleyin.
Yarmaları da ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Haşladığınız nohutları da ekleyip yarmalar yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.
Yarmalar yumuşayınca çorbayı ocaktan alın.
Tereyağını tavada kızdırıp naneyi ilave edin ve bir iki dakika çevirin.
Üzerine naneli yağı döktüğünüz çorbayı kaselere bölüştürüp servis edin. Afiyet olsun…