GeriHamur İşi Tarifleri Tombik lavaş ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tombik lavaş ekmek tarifi

Tombik lavaş ekmek tarifi

Tombik lavaş ekmek özellikle kebapçılarda sık karşımıza çıkan bir ürün. Sıcacık ekmeğin içine tereyağı ve tulum peyniri doldurup yemeyi sevmeyen olabileceğini de düşünmüyoruz. Peki tombik lavaş ekmeği evinizde yapamaz mısınız? Tabii ki yapabilirsiniz! İşte çok pratik tarifimiz…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Tombik lavaş ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 280 dereceye (ya da fırınınızın maksimum sıcaklığına) ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Fırın taşınızı, döküm tencerenizi ya da fırın tepsinizi fırının içine yerleştirip ısıtmaya başlayın.

Mayayı suda yumuşatın ve açılmasını bekleyin.

Açılan mayayı un ve tuzla birlikte yoğurma kabına alın.

Güzelce yoğurup pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra beş eşit parçaya ayırın.

Hamurları nemli bir bezin altında 20 dakika kadar dinlendirin.

Ardından unladığınız tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın. (Dilerseniz daha büyük açıp kesebilirsiniz de...)

Fazla ununu silkeleyip yeniden mayalanması için 5 dakika daha dinlendirdiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürün.

Dilerseniz susam ve çörekotu da serptikten sonra hamuru fırına yerleştirin.

Lavaş kabarıp üzerindeki yumurta da piştiğinde (5-6 dakika civarı) fırından alıp soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…