GeriEt Yemeği Tarifleri Tirit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tirit tarifi

Tirit tarifi

Tirit, farklı yörelerde ufak tefek değişikliklerle hazırlanan bir lezzet. Fakat nasıl yapılırsa yapılsın, ekmek, pide veya yufka et ya da tavuk suyuyla ıslatılır. Biz de Konya usulü tirit tarifine yer verdik. Sofranızda bu nefis yemeği de eklemek isterseniz, tirit tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 gram yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet bayat ekmek
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Tirit tarifi Nasıl yapılır?

Eti kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Ardından üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve kimyon ekleyin.

Ekmeği dilimleyim fırında kıtır hale getirin ve servis tabağına alın.

Etler yumuşayınca üzerine tereyağı, karabiber ve tuzu ilave edin. 10 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın.

Eti suyu ile beraber ekmeğin üzerine ekleyin.

Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve piyazlık doğranmış soğanları üzerine ilave edin.

Son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...