GeriMutfak Tüyoları Tepsi tepsi sipariş aldırıyor... Bayatlamayan kışlık kete tarifi ile buzluklarınız bu yıl dolup taşacak!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tepsi tepsi sipariş aldırıyor... Bayatlamayan kışlık kete tarifi ile buzluklarınız bu yıl dolup taşacak!

Tepsi tepsi sipariş aldırıyor... Bayatlamayan kışlık kete tarifi ile buzluklarınız bu yıl dolup taşacak!

Hamur işi tarifleri kışın aniden gelen misafirlere ilaç gibi geliyor. Bunlar arasında yapımı hem kolay hem de ekmek yerine geçen kete tarifi ön sıralarda yer alıyor. Üstelik evde de tıpkı pastaneden alınmış gibi lezzetli keteler yapabilirsiniz. Peki, kışlık kete nasıl yapılır? İşte yöresel kete tarifi ve malzemeleri.

Anadolu’nun birçok yerinde farklı şekillerde yapılsa da lezzeti hiç değişmeyen muhteşem kete tarifi kışın ve günün her anında imdadınıza yetişiyor.

Kıyır kıyır bir kete beş çayları ve sabah kahvaltıları için uygun bir alternatif... Hem çok kolay hem de yiyenleri kendine hayran bırakan kete nasıl yapılır merak edenlere, işte püf noktaları...

KIŞLIK KETE MALZEMELERİ

Hamuru için:

2 adet yumurta (sarıları üzerine beyazları içine)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

İç harcı için:

200 gram tereyağı
2 su bardağı un

Ara katlar için:

150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Tepsi tepsi sipariş aldırıyor... Bayatlamayan kışlık kete tarifi ile buzluklarınız bu yıl dolup taşacak

KIŞLIK KETE NASIL YAPILIR?

Ilık sütü, ılık suyu, mayayı ve şekeri yoğurma kabına alın.

Elinizle karıştırarak mayayı eritin ve 5 dakika bekletin.

Ardından un hariç diğer hamur malzemelerini ilave edin.

Son olarak da unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurunuzu küçük bezelere ayırın.

Yarım saat kadar üzerini kapatıp dinlendirin.

Bu arada iç harcını hazırlayın.

İç harcı için, tereyağını eritin ve üzerine unu ilave edin.

Karıştırarak rengi çok hafif değişene kadar kavurun.

Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.

Dinlenen bezeleri sırasıyla yufka boyutunda açın ve üzerlerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürün.

Bir kenarını hafif katlayın ve iç harcından biraz dökün.

Rulo şeklinde sarıp gül şekli verin.

Daha sonra yumruğunuzla hafifçe bastırın.

Bu şekilde tüm bezeleri hazırlayın.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye keteleri koyun ve üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecede ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkan keteleri soğuduktan sonra dilerseniz buzlukta dilerseniz budolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

False