GeriBörek Tarifleri Tencere böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tencere böreği tarifi

Tencere böreği tarifi

Tencere böreği çay saatlerinizin favorisi haline gelecek. Fırın kullanmadan kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi çok beğeneceksiniz. Böreğinizi hazırlarken farklı peynirler de tercih edebilirsiniz. Bu nefis lezzete şans vermek isterseniz, tencere böreği tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 500 ml süt
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram lor peyniri
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Tencere böreği tarifi Nasıl yapılır?

Pilav tenceresini güzelce yağlayın.

Bir yufkayı tencerenin kenarından sarkacak şekilde yerleştirin.

Diğer yufkaları da elinizle küçük küçük parçalara ayırın.

Bir kasede peynirleri, dereotu ve maydanoz ile karıştırın.

Üzerine baharatları da ekleyin. Daha sonra yufkaları da ilave edip harmanlayın

Yumurta, yağ ve sütü ayrı bir kapta karıştırın. Karışımdan 1 çay bardağı kadar kenara ayırın.

Yufkalı ve peynirli iç harcı tencereye yayın. Üzerini de sarkan yufkalarla kapatın.

Ayırdığınız sütlü karışımı da üzerine gezdirin.

Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Altı kızarınca ters çevirin ve aynı şekilde pişirip ocaktan alın.

Ilınınca dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun...