Taze fasulye dondurucuda nasıl saklanır? Pişmiş ve çiğ kışlık taze fasulyeyi dondurucuya ve buzluğa koymanın püf noktaları
Taze fasulye, lezzeti, faydaları ve az kalorisiyle yaz sofralarının gözdesi. Zeytinyağlı taze fasulyenin yanında cacık ve pilav da çok yakışıyor. Yazın nefis taze fasulyelerini dondurucuya koyarak kış aylarında da lezzetle tüketebilirsiniz. Peki taze fasulye dondurucuda saklanır? İşte pişmiş ve çiğ kışlık taze fasulyeyi dondurucuya ve buzluğa koymanın püf noktaları...
Mevsimi dışında taze fasulyeyi pişirerek veya pişirmeden donduruda kolayca saklayabilirsiniz. Taze fasulyeyi dondurucuda saklamanın püf noktalarını sizin derledik.
PİŞMİŞ TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR?
Fasulyerin sap kısımlarını temizleyin ve kenarlarındaki kılçıkları alın.
Ardından fasulyeleri 2 veya 3 parçaya bölün.
2 adet domatesin kabuğunu soyun ve rendeleyin.
Domatesleri geniş bir tencereye alın ve üzerine de fasulyeleri ekleyin.
Tencereye biraz su ilave edip kapağını kapatın ve fasulyeleri kısık ateşte pişirin.
Ancak fasulyelerin tamamen pişmemesine dikkat edin. Rengi değişince ocaktan alın.
Fasulyeler hazır olunca ocaktan alıp soğuması için bekletin.
Daha sonra buzdolabı poşetine alın ve ağzını hava almayacak şekilde kapatıp dondurucuya alın.
TAZE FASULYE ÇİĞ OLARAK NASIL SAKLANIR?
Fasulyeleri bol suda yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
Sap kısımlarını bıçakla alın ve kenar kısımlardaki kılçıkları da temizleyin.
Daha sonra fasulyeleri 2 veya 3'e bölün.
Son olarak fasulyeleri porsiyonlara bölüp buzdolabı poşetine koyun ve hava kalmayacak şekilde ağzını bağlayıp buzluğa alın.