GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuklu Maraş tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu Maraş tava tarifi

Tavuklu Maraş tava tarifi

Yöresel lezzetlerimizden Maraş tava tarifini bu kez tavuklu denemeye ne dersiniz? Orjinalinde kuzu eti ile hazırlanan Maraş tava, tavuklu versiyonuyla daha kısa sürede pişecek ve sofralarınıza lezzet katacak. Peki, tavuklu Maraş tava nasıl yapılır? İşte, tavuklu Maraş tava tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kemiksiz tavuk budu
  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 6 adet sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuklu Maraş tava tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.

Patlıcan, domates, biber ve soğanları da küp küp doğrayın.

Fırın tepsisinin en altına eti, sonrasında sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, domates ve biberleri üst üste yerleştirin.

Ardından salça, zeytinyağı, pul biber, tuz ve su ile sos hazırlayın ve yemeğin üzerine gezdiri.

Bir saat üzeri folyo ile kaplı bir şekilde 200 derecelik fırında pişirin.

Ardından folyoyu açıp sebelerin kızarması için yarım saat daha kontrollü bir şekilde pişirin.

Maraş tava yemeğinizi pilav veya lavaç ile sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...