GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuklu kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu kebap tarifi

Tavuklu kebap tarifi

Tavuklu kebap akşam yemeğine lezzetli bir tarif arayanlara alternatif sunuyor. Yanında tane tane pilavıyla servis edebileceğiniz tavuklu kebap tarifi nasıl yapılır merak edenlere, evde kolay tavuklu kebap tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 adet Arnavut biberi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavukların terbiyesi için:

  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuklu kebap tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları jülyen doğrayın. Parçalara ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun, bir kenarda 15 dakika dinlendirin.

Tencerede tereyağını eritin. Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız tereyağında renkleri değişene kadar arkalı önlü kızartın. Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine ekleyip soteleyin. Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.

İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.