GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk köftesi tarifi

Tavuk köftesi tarifi

Köfte, daha çok kuzu veya dana kıymasıyla hazırlanıyor. Ancak tavuk etiyle de hazırlanan bu köfteyi de çok seveceksiniz. Hem hafif hem de farklı bir şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. Akşam yemeğinde tavuk köftesine yer vermek isterseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte patatesin de yanına ayrı bir yakıştığı tavuk köftesi tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Çeyrek demet nane
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Tavuk köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini küçük küçük doğrayın. Ardından mutfak robotunda çekip kıyma haline getirin.

Kıyma, galeta unu, kekik, kimyon, yumurta, karabiber ve tuzu bir kaba alın.

Ardından soğanı rendeleyin.

Nane ve maydanozu ince ince kıyıp köfte harcına katın.

Tüm malzemeleri güzelce yoğurun.

Daha sonra köftelere elinizle şekil verin ve bir süre buzdolabında dinlendirin.

Tavda köftelerinizin her iki tarafını da güzelce kızartın.

Afiyet olsun...