Tavşan içi yemeği nasıl yapılır? Tavşan içi yemeği tarifi
Tavuk ve bulgur, her ikisi de Türk mutfağının en sevilen lezzetleri ancak bir araya geldiklerindeki lezzet hiçbir yemekte yok. İşte tam da bu nedenle tavuk ve bulguru bir arada kullanabileceğiniz bir tarif derledik. Peki, tavşan içi yemeği nasıl yapılır? Tavşan içi yemeği tarifi
TAVŞAN İÇİ
Tavuk Haşlama için Malzemeler
1 adet bütün tavuk
1 adet büyük boy havuç
1 adet yemeklik soğan
3-4 dal taze kekik
5-6 adet tane karabiber
2 çay kaşığı tuz
8-10 bardak su
Pilavı için Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
3.5 su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tabanı için Malzemeler
3-4 adet kuru yufka
Üzeri için Malzemeler
200 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın.
İçine dörde böldüğünüz havuç ve soğanı, kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın.
Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın.
Pilav tenceresinde tereyağını eritin.
Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın. Tuz ve suyunu ekleyip pişirin.
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın.
Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun, üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç kaşık gezdirin.
Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sıra sıra yerleştirin.
En üstüne kalan tavukları koyun kalan tavuk suyundan gezdirin, tereyağına pul biber ekleyin ve tavukların üzerine döküp sıcak servis edin.