GeriKek Tarifleri Tart kalıbında kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tart kalıbında kek tarifi

Tart kalıbında kek tarifi

Beş çaylarının olmazsa olmazı kek, kakaolu, meyveli, fındıklı gibi birçok çeşidiyle gönüllere taht kuruyor. Farklı pişirme kapları kullanılarak değişik şekillerde yapabilir, sofralarınızda görsel şölen oluşturabilirsiniz. Tart kalıbında da harika muhallebili kek yapabilirsiniz. Peki tart kalıbında kek nasıl yapılır? Cevabı aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tart kalıbında kek tarifi Nasıl yapılır?

Kek için gerekli olan yumurta ve şekeri bir kaba alın ve bir mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın.

Sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyin ve tekrar çırpın.

Tart kalıbınızı güzelce yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını tart kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Ardından muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırıp, ocağın altını açın ve kaynayana kadar pişirin.

Kek fırından çıktıktan sonra orta kısma muhallebinizi dökün.

Ardından üzerini dilediğiniz gibi soslarla veya meyvelerle süsleyin.

Afiyet olsun.