GeriMeze Tarifleri Taratorlu piyaz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taratorlu piyaz tarifi

Taratorlu piyaz tarifi

Akdeniz Bölgesi’nin zengin lezzetlerinden biri olan taratorlu piyaz, Antalya'nın en ünlü yemeğidir. Klasik piyazda bulunan kuru fasulye ve soğanın yanı sıra haşlanmış yumurta ve tahinin de renk ve lezzet kattığı taratorlu piyazı mutlaka denemelisiniz. İşte bu harika lezzetin tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram Çandır fasulyesi
  • 4 adet domates
  • 6 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 limonun suyu
  • 5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Taratorlu piyaz tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri ayıklayıp bir gece önceden ılık suda bekletin. Ilık suda şiştikten sonra suyunu süzün ve derin bir tencereye alın. Fasulyelerinizi üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlayın.

Ardından piyazın sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun için tahini derin bir kaba alın ve üzerine limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon, tuz ekleyerek karıştırın. Sosu akışkan kıvama getirene dek azar azar su ekleyin. Kuru soğanı yarım ay şekline doğrayın, domatesleri iri küpler halinde doğrayın, katılaşana kadar haşladığınız yumurtaları soyun ve dilimleyin.

Haşladığınız fasulyeleri servis tabağına alın, üzerine tahinli sosu gezdirin. Ardından doğradığınız domates, soğan, yumurta dilimleri ile süsleyin ve kalan sosu tekrar üzerine dökün. Piyazınız hazır!