GeriMeze Tarifleri Tarama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarama tarifi

Tarama tarifi

Tarama, mutfaklarımızın en lezzetli balık mezelerinin başında geliyor. Bottarga da denen mumlu havyar kullanılarak yapılan ve Yunan mutfağında da taramasalata ya da taromasalata adıyla yer alan tarama, oldukça pratik ve lezzetli bir meze. Sizin de kolayca yapıp sevdiklerinize ikram edebileceğiniz taramanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram bottarga
  • Yarım kuru soğan
  • 100 gram bayat ekmek içi
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Tarama tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Posasını başka bir yemekte kullanmak isterseniz kenara alın.

Bottarga’nın kabuğunu soyun. (Tadı çok yoğun gelirse birkaç saat soğuk suda bekletebilirsiniz.)

Mutfak robotuna ekleyin.

Ekmek içlerini ıslatıp sularını sıkın ve robotta bulunan bottarga’ya ilave edin.

Limon suyunu ve soğan suyunu da ekleyin.

Azar azar zeytinyağı da ekleyerek tüm malzeme mayonez kıvamına gelene kadar çekin.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun…