GeriKek Tarifleri Tahinli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahinli kek tarifi

Tahinli kek tarifi

Çayınızın yanına eşlik edecek mükemmel bir lezzet!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kase kırılmış ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kase kavrulmamış susam
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tahinli kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları bir kaba kırarak köpürene dek mikserle çırpın. Şekeri ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine tahin, vanilya, sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Boza kıvamını elde ettikten sonra mikseri bir kenara bırakın. Cevizleri ekleyerek tahta kaşık yardımıyla hazırladığınız hamurun her yerine eşit dağılacak şekilde karıştırın.

Kek kalıbını yağlayarak üzerine ve yanlarına susam dökün. Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün. Kekin kabarması için kalıbı hafifçe tezgaha vurun.

180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin, pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz. Hafif sıcak olarak servise sunun.