GeriSalata Tarifleri Tabule salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tabule salatası tarifi

Tabule salatası tarifi

Tabule, tabuli ya da tabbule olarak da bilinen tabbouleh salatası, ince bulgur, domates, maydanoz ve nanenin harmanlanmasıyla ortaya çıkan enfes bir salata. Lübnan mutfağının vazgeçilmez bir lezzeti. Hem çok doyurucu hem de çok pratik olan tabule salatasını denemek isterseniz tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 6 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay bardağı sıcak su
  • 1 adet limon
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Tabule salatası tarifi Nasıl yapılır?

İnce bulguru yıkayın ve cam bir kaba alın.

Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın.

Bulgurların şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.

Bu sırada maydanoz ve taze nane demetlerini güzelce yıkayın.

Taze naneyi saplarıyla birlikte ince ince doğrayıp taze soğanları kıyın.

Domatesleri yıkayın. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp dört eşit parçaya bölün.

Aldığınız domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.

Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın.

Şişip, yumuşayan bulgurla salata malzemelerini karıştırın.

Salatanın sosu için limonun suyunu sıkın.

Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta güzelce harmanlayıp salata kasesine dökün.

İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.

Dilerseniz nar ekşisi ilave etmek yerine salata süslemesinde nar taneleri kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.