Sütlü kadayıf tatlısı tarifi
Kadayıf en sevilen tatlılarımızdan ancak özellikle yaz aylarında şerbetli tatlılar ağır geldiğinden daha hafif alternatifler arıyoruz. Sütlü kadayıf tatlısı da şerbetli kadayıf tatlısına rakip olabilecek hatta onu tahtından edebilecek lezzette hafif bir seçenek. Kadayıf sevenlerin mutlaka denemesi gereken bu tatlının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Size şimdiden kolaylıklar diliyor ve tarifimize geçiyoruz.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
Üzeri için:
- Antep fıstığı
Sütlü kadayıf tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Orta büyüklükteki fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
Kadayıfları tel tel ayırıp havalandırın.
Kadayıfların yarısını fırın kabının tabanına yayın.
Üzerine cevizi ekleyip kalan kadayıfları da aynı şekilde fırın kabına serin.
Tereyağını çok fazla kızdırmadan eritin.
İçine sıvı yağı ilave edin.
Yağları kadayıfların üzerine gezdirip çekmesi için bir süre bekleyin.
Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Isınan fırına kadayıfı verin ve üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.
Bu esnada şeker, süt ve suyu tencerede bir araya getirin.
Arada karıştırarak bir taşım kaynattığınız şekerli sütü ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Pişen kadayıfı fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin.
Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında 2-3 saat dinlendirdiğiniz tatlıyı dilimleyip üzerine fıstık serperek servis edin. Afiyet olsun…