Sulu köfte tarifi
Sulu köfte, her yörede farklı yapılan nefis bir yemek. Ancak tek temel fark kullanılan malzemeler. Yozgat mutfağından bu tarif ise ayrı bir lezzetli. Yanında da tane tane pirinç pilavıyla yemeye doyum olmuyor. Bir yiyen bir daha isteyecek. Akşam yemeğine şahane bir lezzet hazırlamak isterseniz, sulu köfte tarifini denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Pişirmek için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sulu köfte tarifi Nasıl yapılır?
Kıymayı bir kaseye alın ve üzerine de soğanı rendeleyin.
Tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun ve 15 dakika dinlendirin.
Diğer yandan da tepsiye un serpin.
Köfte harcınızdan nohut büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve tepsiye alın.
Tencereyi ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.
Salçayı da ilave edip biraz kavurun ve üzerine su ekleyip 15-20 dakika kaynatın.
Ardından köfteleri de ekleyip 20-25 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun...