Sosyal medyayı şaşırtan mutfak hilesi
İnternet özellikle mutfakta çok vakit geçirenlerin işlerini kolaylaştıracak mutfak hileleriyle dolu. Bunların çoğu gerçekten de işe yarıyor, hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak zaman zaman kafa karıştırıcı sonuçlar da ortaya çıkabiliyor.
Geçtiğimiz günlerde Food Network'ün yayınladığı bir video da sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu.
Yemek blogger'ı ve Food Network yazarı Bev Weidner'ın başrolünde olduğu bu hile videosu "Nasıl daha iyi fıstık ezmeli sandviç yapabilirsiniz?" sorusuna odaklanıyor.
Beklentiler basit: Ekmek parçalanmamalı, fıstık ezmesi dilimin her yerine homojen olarak yayılmalı, ekmeğin yüzeyi iyice örtülmeli ve tabii ki bütün bu süreç herkesin yapabileceği kadar kolay olmalı.
Bütün bunlar düşünüldüğünde videoda önerilen teknik biraz ilginç. Zira ekmeğin üzerine fıstık ezmesi sürmek kadar basit bir iş, Weidner'ın tekniğiyle çok daha karmaşık bir hal almış.
Weidner, fıstık ezmesini yağlı kağıt üzerine yayıyor. Üzerini bir kat daha kağıtla kapatıp merdaneyle güzelce düzleştirdikten sonra bir gece boyunca dondurucuda saklıyor. Ertesi gün dolaptan çıkarıp ekmek dilimi büyüklüğünde parçalar kesiyor. Bu parçaları dilimlerin üzerine kapatıp kağıtları kaldırıyor. Fıstık ezmesi oda sıcaklığına yaklaşınca da üzerine diğer garnitürleri ekliyor.
Elbette bu video, sosyal medyada büyük tartışmaları beraberinde getirdi. Kanalın videosu Facebook'ta 4,2 milyondan fazla kez izlendi, Instagram paylaşımına 2000'den fazla yorum geldi.
Bazı yorumcular videoyla dalga geçmeden duramadı:
-- "Tarif"miş. Çok güldüm. Bir dahakine nasıl buz kübü yapacağımızı gösterin. Tarifi paylaşmayı unutmayın.
-- Bunu paylaştığınız için utanmalısınız.
-- Bir tarifle uğraşmak zorunda kalmadığım için çok memnun oldum.
-- Bu bir şaka değil mi?
Videoya daha ciddi yaklaşan yorumcular ise normalde ekmeğin üzerine fıstık ezmesini sürmek 10-15 saniyelik bir işken, Weidner'ın metoduyla en az 5 dakika uğraşmak gerektiğine dikkat çekti. Üstelik hem bu metotla yağlı kağıt, merdane gibi fazladan malzemeler gerekiyor, hem de ezmeyi bir gece dolapta bekletmek gibi bir zorunluluk var.
Öte yandan örneğin fıstık ezmeli sandviçi çok seven çocuklarınız bıçaklardan, kavanozlardan uzak dursun istiyorsanız, bu metottan faydalanabilirsiniz.
Peki sizce bu faydalı bir teknik mi? Food Network'ün videosu yukarıda. İzleyin kararı kendiniz verin.