GeriTavuk Yemeği Tarifleri Soslu tavuk kanadı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soslu tavuk kanadı tarifi

Soslu tavuk kanadı tarifi

Soslu tavuk kanadı ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10-15 adet kanat
  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Sıvı yağ

Soslu tavuk kanadı tarifi Nasıl yapılır?

Salçayı bir kaba alın içine istediğiniz baharatları koyun. Sıvı yağ ekleyerek salçayı inceltin. Kanatları bu sosa bulayın. Salçanın fazlasını alın.

Tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın, kanatları orta ateşte çevirerek kızartın.

Tavuğu yüksek ateşte pişirmeyin içi çiğ kalır, dışı yanar. Ateş harlıyken birden ısı ayarını düşürmeyin o zaman tavuklar çok yağ çeker.