GeriMeze Tarifleri Soğan mezesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan mezesi tarifi

Soğan mezesi tarifi

Mezeler sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Hatta kimi zaman ana yemek olmasa da sıcak pideyle yenen mezelerin yerini hiçbir şey tutmaz. İşte afiyetle yiyebileceğiniz bir meze tarifimiz daha var. Soğan mezesi tarifi kolay malzemeleri ve yapımı ile sofralarınızın baş köşesinde yer almayı hak ediyor. İşte, nar ekşili soğan mezesi tarifi ve detayları...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

6 adet küçük soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı su

1 tutam maydanoz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Soğan mezesi tarifi Nasıl yapılır?

Soğanların kabuklarını soyun ve dörde bölün.

Katmanları tek tek ayırın.

Zeytinyaını tavaya alın ve soğanları kavurun.

Rengi dönünce 2 yemek kaşığı kadar su ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde bir iki dakika daha pişirin.

Pişen soğanların üzerine nar ekşisi, karabiber ve diğer baharatları ekleyip karıştırın.

Tercihen yoğurdun üzerine servis edip sunuma hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...