GeriÇorba Tarifleri Sipsi çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sipsi çorbası tarifi

Sipsi çorbası tarifi

Akşama ne pişersem? diyorsanız tavuk ve tereyağının leziz buluşması sipsi çorbasını mutlaka deneyin. Bursa'nın yöresel mutfağına özgü bu tarif klasik çorbalardan sıkılanlar için de kurtarıcı olabilir. Sofranızda sipsi çorbasına yer vermek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 litre süt
  • 2 litre su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Sipsi çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tenreyi ocağa alarak 2 litre suyu ekleyin ve tavuk göğsünü haşlayın.

Tavuk göğsü pişmek üzereyken tuz ekleyin.

Diğer taraftan da uygun bir tencerede yağ ve salçayı kavurun.

Üzerine haşladığınız tavuğun suyu süzüp ekleyin.

Bir kasenin içerisinde süt ile unu çırparak kaynayan suyun içine ilave edin.

Tuzu da ekledikten sonra sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Haşlanan tavuk göğüsünü de küçük parçalara bölüp küp şeklinde doğrayın.

Doğradığınız tavukları çorbaya ekleyerek birkaç dakika daha kaynatın.

Çorbanızı ocaktan aldıktan sonra üzerine ezilmiş sarımsak ve kırmızı pulbiber ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...