GeriMutfak Tüyoları Simmering pişirme yöntemi nedir ve nasıl yapılır? Simmering pişirme yöntemi ile yapılan yemekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Simmering pişirme yöntemi nedir ve nasıl yapılır? Simmering pişirme yöntemi ile yapılan yemekler

Simmering pişirme yöntemi nedir ve nasıl yapılır? Simmering pişirme yöntemi ile yapılan yemekler

Simmering pişirme sıklıkla kullanılan pişirme yöntemlerinden birisidir. Özellikle kullanım alanı bakımından geniş alanlarda restoran ve aşçıların başvurduğu pişirme yöntemi olarak ifade edilmektedir. Bu bakımdan Simmering pişirme yöntemini öğrenebilir ve bu bilgiler ışığında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Simmering pişirme yöntemi nedir ve nasıl yapılır? Simmering pişirme yöntemi ile yapılan yemekler nelerdir sizler için detaylarıyla derledik.

Simmering pişirme yöntemi günlük hayatta çok kullanılmaktadır. Özellikle buharlı pişirme kategorisi içerisinde büyük önem taşımaktadır. Sağlık açısından tüm doktorların birleştiği ana fikir besinlerin pişirme derecelerine uygun hazırlanması gerektiğidir. Bu anlamda diyetisyen uzmanları, besin değeri korunarak yapılan yemeklerin insan vücuduna olumlu etkileri olduğu konusunda fikir birliği yapmışlardır.

Simmering Pişirme Yöntemi Nedir?

Simmering pişirme yöntemi; Haşlama yöntemi ile hemen hemen aynı yöntemler arasında yer almaktadır. Ortalama suyun sıcaklığı 90-96 derece arasında olması gerekmektedir. Haşlama yöntemi içerisinde kaynayan suyun içerisinde sıcaklıktan kaynaklanan hava kabarcıkları oluşmaktadır.

Özellikle kırmızı et ve beyaz et kategorisinde yer alan sular için sağlıklı pişirme olarak ifade edilmektedir. Tencere içerisinde hava kabarcıkları tencerenin dibinde oluşur ve su yüzüne çıkmamalıdır. Su yüzüne çıkan kabarcıklar olması halinde bu durumda tam kaynama noktasına ulaşacaktır.

Simmering Pişirme Yöntemi Nasıl Yapılır?

Mutfak teknikleri arasında sıklıkla kullanılan simmering Pişirme tekniği özellikle sağlıklı yemekler yapmak için kullanılmaktadır. Bu yöntem ile et ve türleri ile birlikte yumurta gibi ürünler için başvurulmaktadır. Diğer sağlıklı ürünler içerisinde sayılan yeşil yapraklı sebzeler için vitaminlerini kaybetmemesi için bu teknik kullanılmaktadır.

Simmering pişirme tekniği kullanılırken dikkat edilmesi gereken suyun kaynama derecesinin doğru belirleyebilmektedir. Ortalama 86-96 derece arasından kaynama ısısı ideal olacaktır. mutfak dereceleri ile bu ölçüm kolaylıkla yapılmaktadır. Sebze veya diğer ürünlerin yapılarına uygun olarak ısı derecesi farklılık gösterebilmektedir.

Simmering Pişirme Yöntemi İle Yapılan Yemekler Nelerdir?

Mutfakta yemek pişirme yöntemleri ile yapılan yemeklerin lezzetlerini ortaya çıkarmaktadır. Dolayısıyla her ürünün mutlaka bir pişirme kuralı vardır. Simmering pişirme yöntemi ile yapılan yemek ürünlerinin başında et ve ürünleri gelmektedir. Diğer bir ifade ile yavaş pişirme veya yavaş haşlama yöntemi olarak da tanımlanabilmektedir. Simmering pişirme yöntemi ile yapılan yemekler için örnek vermek gerekirse; balık ve etler soğuk su ile karıştırılıp yavaş yavaş hızlı ateşten uzak durma şartı ile kaynamaya bırakılır suyun kaynama sıcaklığı doğru dereceler içerisinde olması şartı ile simmering pişirme yönteminde et ürünlerinin doğru sertlik derecelerini koruma altına almaktadır.

Bazı etlerin kıvamı sert olmalıdır. Bu sebeple simmering pişirme yöntemi ideal olacaktır. Etlerin protein koruması kendi içerisinde yer alan liflerden oluşur dolayısıyla etin doğru şekilde haşlanması ile özellikle kemikten ve ilikten gelen, insan sağlığı için özellikle kemikler için ön plana çıkan kolajen maddesi korunmuş olacaktır. Simmering pişirme yöntemi ile pişirilen et ürünleri kesinlikle çiğ olarak tanımlanamaz. Mutfak dilinde orta pişmiş et olarak ifade edilmektedir.

Simmering pişirme yönteminin aşçılık deyimi ile poşe etmek olarak ta kullanılmaktadır. Hayvan ürünlerinden birisi olan yumurta bu yöntemle poşe edildiğinde yumurtanın kendisine özel tadı korunmuş olmakla birlikte yüksek protein de öldürülmeden sağlıklı yemekler için kullanılmaktadır.

Yine sebze yemeklerine göz atılacak olursa özellikle yeşil yapraklı sebzeler için bu yöntem kullanılır. Yeşil yapraklı sebzeler yüksek C vitamini hitva etmektedir. Bu sebeple yüksek derecede ve uzun süreli kaynatma yöntemi kullanılırsa tüm vitaminler suya geçer ve besin değeri düşer Bu duruma sebebiyet vermemek adına simmering pişirme yöntemi yani poşe yöntemi kullanılır.

False