GeriSebze Yemeği Tarifleri Şevketi bostan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şevketi bostan tarifi

Şevketi bostan tarifi

Ege mutfağında otların yeri tartışılmaz. Özellikle şevketi bostan çok önemli bir ot yemeğidir. Manisa’da da sofralarda önemli bir yeri olan şevketi bostanı bu tarifimizde etle yaptık. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz etli şevketi bostan için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şevketi bostan
  • Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Şevketi bostan tarifi Nasıl yapılır?

Şevketi bostanları ayıklayıp yıkayın.

İnce uzun doğrayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları ve etleri yağda kavurun.

Şevketi bostanları da ilave edip sararana kadar arada karıştırarak kavurun.

2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Başka bir kasede un, yoğurt ve limon suyunu çırpın.

Terbiyeyi tencereye ekleyip birkaç dakika daha pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…