Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Sarımsaklı pilav tarifi
Sarımsaklı pilavı denemeye ne dersiniz? Bu özel lezzet, 15. yüzyıldan günümüze uzanıyor. Özellikle et yemeklerinin olmazsa olmaz tamamlayıcısı pilavın bu halini de çok seveceksiniz. Yapımı da oldukça kolay. Malzemeler hazırsa, sarımsaklı pilav tarifi ve yapımı için haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- Karabiber
- Tuz
Sarımsaklı pilav tarifi Nasıl yapılır?
Sarımsakları soyup ikiye bölün.
Pirinci bol suda yıkayın, Daha sonra tuzlu ve ılık suda 15-20 dakika kadar bekletin.
Tereyağını tavada eritin.
Ardından pirinçleri ilave edip kavurun.
Daha sonra sarımsak, karabiber, şeker ve tuz ekleyip karıştırın.
Suyunu da ilave edip, kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince ocaktan alıp dinlendirin.
Afiyet olsun...