GeriEt Yemeği Tarifleri Salçalı biftek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salçalı biftek tarifi

Salçalı biftek tarifi

Hem doyurucu hem de çok lezzetli salçalı biftek tarifine bayılacaksınız!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 parça biftek
  • 500 gram kuru soğan
  • 75 gram tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 3 adet ince doğranmış kornişon turşusu
  • 2 yaprak defne
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • Yarım kahve kaşığı worcestershire sos

Salçalı biftek tarifi Nasıl yapılır?

500 gram soğanı piyazlık doğrayın. Salçayı da ilave ederek, soğanlar ölene kadar büyükçe kapaklı bir tavada tereyağı ile kavurun. Sonra kaşıkla soğanları tavanın ısı almayan bir kenarına çekin.

Çok ince dövülmüş etleri, birer ikişer tavanın ateş üstündeki kısmında renkleri değişene kadar, her iki yüzünü kızartın. Kızarmış etleri, tavanın kenarına çekilmiş soğanların üzerine alın. Etler kızarınca bunları muntazam şekilde tavaya yayarak, pişmiş soğanlarla olabildiğince üzerini örtün. Ketçabı, defne yaprağını ilave edin. Toz şekeri, suda eritilmiş hardalı, worcestershire sosu ve mercimek iriliğinde doğranmış kornişon turşusunu da koyup tuz, karabiber ilavesinden sonra etlerin üzeri örtülene kadar kaynar su koyun.

Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 45 dakika daha pişirin. Salçalı biftek servise hazırdır.