GeriMeze Tarifleri Saganaki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saganaki tarifi

Saganaki tarifi
Susam ve peynirin birleşimiyle oluşan enfes meze tarifi!

Susam ve peynirin birleşimiyle oluşan enfes meze tarifi!

  • Yağda
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram hellim ya da sert beyaz peynir
  • Zeytinyağı
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 tutam tuz
  • Susam
  • Domates veya karpuz kabuğu reçeli

Saganaki tarifi Nasıl yapılır?

Kalıp peyniri bir parmak kalınlığında parçalara bölün. Yumurta akı ve tuzu hafifçe çırpın. Susamı geniş bir kap içine koyun. Kesilen peynir dilimlerini çırpılmış yumurta akına batırın ve bol susam içinde her tarafı kaplanacak şekilde susama bulayın. Yağlı kağıda sarın ve buzdolabında servis anına kadar bekletin.

Tavaya bol zeytinyağı koyun ve yağı iyice kızdırın. Susama batırılmış peynir dilimlerinin her iki tarafını da kızartın. Sıcak sıcak servis tabağına alın. Üzerine arzuya göre çok tatlı olmayan karpuz veya domates reçeli taneleri veya bal koyun. Ardından reçelin suyunu hafifçe üzerine gezdirin. Hemen servis edin.