GeriEt Yemeği Tarifleri Sac kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sac kavurma tarifi

Sac kavurma tarifi

En kolay ve en sevilen et yemeklerinin başında sac kavurma geliyor. Kuşbaşı kuzu etinin sebzelerle birleşmesiyle ortaya çıkan sac kavurmayı tadıp da beğenmeyecek kimse olabileceğini sanmıyoruz. Özellikle pilav ve turşuyla birlikte servis ettiğinizde enfes bir lezzete kavuşan sac kavurmanın malzemeleri ve tarifi aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 750 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 adet soğan
  • 3 adet köy biberi
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sac kavurma tarifi Nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın.

Etleri ilave edin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız soğanları tavaya ilave edin ve karıştırın.

Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin.

Ara ara karıştırarak soteleme işlemine devam edin.

Biberleri de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesi ilave edin.

Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın.

Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve yemeğinizi sıcak olarak servis edin.