Red velvet mascarpone topları tarifi
Türkiye'de "kadife tatlısı" olarak da bilinen red velvet cake, hem kırmızı rengi hem de kadife gibi kıvamıyla çok seviliyor. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, bu tatlıya farklı bir yorum getirerek mascarpone kremasıyla karıştırıp atıştırmalık toplar haline getirdi. Siz de bu enfes kek toplarını denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Kek için:
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker (200 gram)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un (140 gram)
- Çeyrek su bardağı süt (60 gram)
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası
- Yarım paket kabartma tozu
Mascarpone kreması için:
- 200 gram mascarpone peyniri
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım paket vanilin
Red velvet mascarpone topları tarifi Nasıl yapılır?
Kek için yumuşak tereyağını şeker ile çırpın.
Yumurta ilave edip çırpmaya devam edin.
Süt ilave edin. Kırmızı gıda boyası ilave edin.
Kakao un kabartma tozunu beraber eleyip ekleyin.
23 santimetre çapındaki kalıba döktüğünüz hamuru 180 derece sıcak fırında 30 dakika kadar (veya kürdan kuru çıkana kadar) pişirin.
Tamamen soğutup robotta öğütün.
Krema için tüm malzemeleri mikserle 2 dakika kadar çırpın.
Öğütülmüş keki krema ile homojen bir kıvam alana kadar yoğurun.
Kremayı karışıma 2-3 seferde kontrollü bir biçimde ilave edin. Kıvamı toplar yuvarlanabilecek katılıkta olmalı, kremanız artabilir.
Karışımı 30 dakika kadar buzdolabında soğutun.
Topları yuvarlayıp streç film kaplı bir tabağa dizin.
30 dakika daha soğutup şekere veya eritilmiş çikolataya batırın. Afiyet olsun...