Quesadilla tarifi
Meksika rüzgarlarını mutfağınızda estirecek harika bir yemeğimiz var! Quesadilla tarifi... Tavuk veya etle hazırlayabileceğiniz bu enfes yemek, sebzelerle buluştuğunda tadına doyum olmuyor. Sofralarınızı renklendirecek bu geleneksel lezzeti çok beğeneceğinizi söyleyebiliriz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 600 gram bonfile et veya tavuk
- 100 gram kaşar peyniri
- 150 gram mantar
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet tortilla ekmeği
- Tuz
Quesadilla tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı piyazlık doğrayın.
Biberleri jülyen şeklinde ve mantarları da ince ince doğrayın.
Etinizi de sebzelerinizle uyumlu olacak şekilde dilimleyin.
Zeytinyağını wok tavaya ekleyip ısıtın.
Soğanları atıp renk alana kadar soteleyin.
Daha sonra sırasıyla biber, mantar ve eti ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
Üzerine kekik, karabiber ve pul biberi de ilave edip ocağı kapatın.
Farklı bir tavada tortilla ekmeğini ısıtıp içine hazırladığınız soteyi koyun ve üzerine istediğiniz kadar kaşar peyniri rendeleyin.
Ardından ekmeğinizi yarım ay şeklinde kapatıp iki tarafını da ısıtın.
İkiye bölüp servis edin.
Afiyet olsun...