GeriEt Yemeği Tarifleri Pratik Alinazik kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik Alinazik kebabı tarifi

Pratik Alinazik kebabı tarifi
Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif...

Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı kuzu ya da dana eti
  • 1 adet büyük baş kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
Beğendisi için:
  • 3 adet büyük boy kemer patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Pratik Alinazik kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları közleyip temizleyin. Temizlediğiniz patlıcanları ince ince doğrayın, süzme yoğurt ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırın.

Eti ateşe koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. İyice suyunu çeken ve pişen ete ince ince doğradığınız soğanı ilave edin ve karıştırarak soğanla beraber kavurun. Son olarak tuz ve baharatlarını ilave edip ocaktan alın.

Servis tabağına aldığınız beğendinin üzerine, hazırladığınız eti yayın. Servis aşamasında, üzerine kızgın tereyağı dökün ve maydanoz serpip sıcak sıcak servise sunun.