Pişmeyen çikolatalı cheesecake tarifi
Cheesecake, son dönemlerin en sevilen tatlılarından. Ancak pişirme süreci biraz zor ve zahmetli. Ancak bu cheesecake, pişirilmiyor. Malzemeleri çırpıp buzdolabında soğutmanız yeterli. Yoğun çikolata sevenlerin lezzetine bayılacağı pişmeyen çikolatalı cheesecake için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı fındık
Dolgusu için:
- 400 gram labne
- 250 gram bitter çikolata
- 100 mililitre krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için:
- 200 mililitre krema
- 150 gram çikolata
Pişmeyen çikolatalı cheesecake tarifi Nasıl yapılır?
Bisküvileri ve fındığı blender’dan geçirip toz haline getirin.
Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve karıştırın.
Bisküvili karışımı kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirin.
Kalıbı buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.
Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritin.
Başka bir kaseye labne peynirini alın.
İçine pudra şekerini ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
Soğuyan erimiş çikolatayı da ilave edip yavaş yavaş çırpmaya devam edin.
Kaseyi buz dolu bir kabın üzerine oturtup kıvamı koyulaşana kadar yüksek devirde çırpın.
Son olarak kremayı ekleyip bir spatulayla köpüğünü söndürmeden karıştırın.
Buz dolabında soğuyup sertleşen tabanın üzerine çikolatalı dolguyu dökün.
Bir sos tenceresinde kremayı kaynatıp içine çikolatayı ekleyip eritin.
Bu sosu cheesecake’in üzerine döküp bir gece buzdolabında dinlendirin.
Kenarlarını sıyırıp kalıptan çıkardıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun…