Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Pirinçli kabak yemeği tarifi
Rengiyle sofralarınızı süsleyecek kabağın pirinçli yemeğini daha önce denediniz mi? Kabakla yaptığınız çeşitli yemeklerin arasına pirinçli kabağı da ekleyin. Yiyenler mutlaka bir tabak daha isteyecek. Sofralarınızı renklendirecek pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Giresun mutfağının sevilen yemeği pirinçli kabak tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram bal kabağı
- 2 fincan pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 fincan şeker
- 1 fincan su
- Sıvı yağ
- Tuz
Pirinçli kabak yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Kabağı güzelce yıkayıp, kabuklarını soyun.
Soyduğunuz kabağı dilimleyin.
Soğanı da ay şeklinde doğrayın.
Derin bir tavaya kabakları alın ve üzerine doğradığınız soğanları ekleyin.
Daha sonra pirinç ve suyunu da ilave ettikten sonra pişirin.
Pişmenin tamamlanmasına yakın şeker, tuz ve yağını da ekleyin.
Afiyet olsun.