Pirinçli kabak yemeği tarifi
Kabak yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmez sebzelerinden. Birçok farklı şekilde tüketilebilen kabağın en sevileni de kabak yemeği olsa gerek. İçine biraz da pirinç eklendiğinde çok daha doyurucu hale gelen pirinçli kabak yaz aylarında zeytinyağlılardan vazgeçemeyenler için birebir. Şimdiden afiyet olsun diyor ve tarifimize geçiyoruz…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kabak
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet domates
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
- Yarım demet dereotu
Pirinçli kabak yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Kabakları soyup kuşbaşı doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Sarımsağı da ince ince kıyıp soğanlara ekleyin.
Ardından domates salçasını da ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Bu esnada domatesi soyup küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
Domates suyunu biraz çektikten sonra kabakları, tuz, karabiber, pirinç ve gerekirse az miktarda sıcak su ekleyip kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
Pişen kabağı ocaktan almadan önce üzerine ince doğranmış dereotunu ekleyin.
Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun…