Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Patlıcan tatlısı tarifi
Patlıcan tatlısı Hatay ve Halep mutfaklarına ait bir tatlı. “Patlıcan tatlı mı olur?” diye düşündüğünüzü görür gibiyiz ancak önyargılı olmamanızı ve mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Patlıcan tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin…
Yapımı için malzemeler
- 3 kilogram patlıcan (küçüklerinden seçin)
- 3 kilogram toz şeker
- 2 adet kabuk tarçın
- 1 avuç karanfil
- 1 kilogram ceviz
Patlıcan tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları içlerini oyduktan sonra yıkayıp haşlayın.
Biraz yumuşayan patlıcanları süzüp yeniden tencereye alın.
Üzerine şeker, tarçın ve karanfili ekleyin.
Üzerini geçecek kadar da su ilave edip kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
Pişen patlıcanların içine cevizleri doldurun ve bir kaseye yerleştirin.
Tencerenin dibinde kalan şerbeti de patlıcanların üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun…