Patates graten tarifi: Patates graten nasıl yapılır, yanına ne gider?
Patates her haliyle çoğumuzun en sevdiği yemek türüdür. Köfte, hamburger, pizzanın tamamlayıcısı olan patatesi bu kez ana yemek olarak hazırlamaya ne dersiniz? İşte uzayan kaşar peyniri ve beşamel sosuyla damağınızdan tat bırakacak patates graten tarifi, malzemeleri ve kolay yapım aşamaları…
Patates sofralarımızda önemli bir yere sahiptir. Şimdi sizlerle tek başına da yiyebileceğiniz bir patates graten tarifi paylaşacağız. Patates graten nasıl yapılır, yanına ne gider merak edenlere, işte patates graten tarifi ve malzemeleri…
Patates Graten Tarifi Malzemeleri
- 8 adet patates
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağı süt
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri soyun ve halka şeklinde ince ince doğrayın.
Dilimlediğiniz patatesleri geniş bir cam tepsiye dizin.
Daha sonra rendelenmiş sarımsak, krema, baharatlar ve kaşar peynirin bir kısmını ekleyip karıştırın.
Fırına verip 200 derecede yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
Ardından fırından çıkarıp üzerine kalan kaşar peynirini eşit bir şekilde serpin.
Tekrar fırına verip güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir süre dinlendirin.
Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
Patates Graten Yanına Ne Gider?
Patates graten yanına elbette patatesin tamamlayıcısı kızarmış tavuk kanadı ya da butlarını önerebiliriz. Tavuk eti sevmeyenler ve tercihini sebzeden yana kullanmak isteyenler de pratik havuç salatası ya da yine vazgeçilmezlerimizden domates soslu makarna alternatiflerini düşünebilirler.